Presentació

Silenci

Festival de Música en Espais Singulars.


El festival es podria dir Música de les Cases, Saligarda, Garric o molts altres noms. Es diu Silenci perquè és una plaça de la Garriga, perquè la ràdio de la Garriga se’n diu, perquè els silencis en la música són importants i criden l’atenció, perquè gestionar els silencis és un art.


Festival de música en espais singulars. L’enunciat ho diu tot: és un festival de música en espais d’interès patrimonial de la Garriga, i al poble hi ha espais arquitectònics fantàstics. Quan hi passegem, moltes vegades, pensem: com deu ser aquesta casa per dins?, deu estar ben conservada? Silenci és un festival tafaner: ens permet entrar en espais singulars per descobrir-hi propostes igualment singulars. L'Ermita de Santa Maria del Camí, la Doma, l'Església de Sant Esteve o el El Cau (Imesde) seran les seus dels concerts d’aquest any.


Els artistes que han volgut participar en el festival són en Paul Fuster, en Roger Mas, en Matthew McDaid, Arribar i Ploure i en Guillem Ramisa.


Els aforaments són reduïts, en molts casos d’unes 50 persones, i els llocs on es faran els concerts són espais íntims que ens conviden a gaudir del seu entorn i de la música.


La pandèmia ens va tallar el festival i el 2020 i 2022 no el vàrem poder fer. Aquest any traslladem les dates del festival per les festes de Nadal i reduïm els concerts. Serà un any per agafar embranzida de cara al 2023. Aquest any dediquem el festival als espais religiosos.

Esperem que gaudiu d’aquesta tercera edició i que, amb la vostra complicitat, puguem continuar aquest projecte.